Un lunetist SAS a reușit să omoare cinci teroriști cu un singur glonț. Cum a fost posibil

Un lunetist al Special Air Service (SAS) a ucis cinci jihadiști cu un singur glonț, într-o misiune din Siria, folosind una dintre cele mai puternice puști ale armatei britanice.

Lunetistul, un sergent cu 20 de ani de experiență, a împușcat un jihadist sinucigaș, ce purta o vestă cu explozibil, de la o distanță de aproape 3.000 de metri, transmite Daily Star, scrie stirileprotv.ro.

Când glonțul a lovit pieptul teroristului, vesta a explodat, ucigându-l pe el și pe alți patru jihadiști ce se aflau lângă el, unul dintre aceștia fiind chiar comandant.

Atacul a avut loc în noiembrie, în timpul unei misiuni în care trupele SAS au lucrat cu luptătorii kurzi pentru a găsi o unitate ISIS responsabilă de atacarea mai multor sate din zonă.

Lunetistul folosea o pușcă de tip Barret cu calibru 50, una dintre cele mai ptuernice arme de acest gen din arsenalul armatei britanice, ce este folosită de obicei pentru a lovi ținte mari, cum ar fi avioane, mașini, camioane sau chiar tancuri.

O sursă din cadrul misiunii a mărturisit: „Planul era să îl lovească pe sinucigaș cu prima lovitură și apoi pe lider, dacă îl identifica. A avut noroc.”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!