Raed Arafat, nu prea ar vrea deschiderea şcolilor: Posibil să se răspândească din nou virusul, prin copii

„Dacă totul este ok, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru”, spune Raed Arafat. Acesta a precizat că școlile nu s-au deschis acum deoarece perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

Raed Arafat afirmă că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică. ”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a explicat Arafat, scrie romani-buni.info.

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat Arafat, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a explicat că, ”dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie”.

”Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

Întrebat care au fost motivele pentru susţinerea continuării predării online, Arafat a precizat că se iau în considerare mai multe aspecte: perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!