Întoarcerea la şcoală. Elevii vor trece prin triaj epidemiologic înaintea cursurilor

Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că odată cu începerea şcolii, triajul epidemiologic este extrem de important.

„Triajul îl va face asistentul medical pentru că această măsură de triaj epidemiologic este recomandată şi în prezent, a fost recomandată şi înaintea pandemiei COVID în şcoli, dar ne bazăm în primul rând pe sprijinul părinţilor care nu trebuie să trimită un copil cu simptomatologie respiratorie sau digestivă la şcoală”, a spus dr. Andreea Moldovan, scrie mediafax.ro.

Întrebată ce se va întâmpla acolo unde nu există medic şcolar, dr. Moldovan a spus că „acolo unde există medic, va fi medic şcolar, unde e asistentă, va fi asistentă şcolară care va face triajul respectiv. Se adaptează triajul în funcţie de personalul pe care îl au la dispoziţie”.

Întrebată despre şcolile de la sat, unde nu există nici asistent medical şcolar, nici medic şcolar, secretarul de stat a spus că acolo se va apela la părinţi şi la asistenţii comunitari.

„Atunci (în aceste cazuri – n.r.) avem filtrul profesorilor, filtrul părinţilor, de asemenea avem filtrul asistenţilor comunitari care au pregătire medicală şi care se pot implica inclusiv în activitatea de testare”, a mai spus Moldovan.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a întărit ceea ce a spus secretarul de stat, afirmând că acei copii care vor avea probleme medicale ar trebui să rămână acasă.

„Dacă aveţi copilul cu orice fel de simtom, ţineţi-l acasă, nu îl trimiteţi la şcoală. Poate să îi facă rău lui şi poate să facă rău multor altora,nu doar copilor, ci şi celor de acasă. E important. Dacă are orice fel de simptom, lăsaţi-l să stea acasă”, le-a recomandat Voiculescu părinţilor.

Revenirea la şcoală în format fizic ar urma să se facă începând cu data de 8 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!