Dan Barna, despre medicii care refuză vaccinarea: Contractul cu CNAS ar trebui pus sub semnul întrebării (VIDEO)

Vicepremierul Dan Barna a declarat că este regretabil faptul că există medici care descurajează vaccinarea, iar în astfel de situații contractul lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui pus sub semnul întrebării. , scrie b1.ro.

„Faptul că există şi aud cu tristeţe şi un fel de amărăciune faptul că sunt medici care chiar descurajează vaccinarea promovând fake news-uri din acestea caraghioase este un lucru regretabil. E părerea mea. Eu cred că în momentul în care medicii susţinuţi şi finanţaţi de stat promovează politici împotriva politicii statului, ideea aceasta că este o cuvenire contractul cu Casa şi beneficiul de suport public este o chestiune care trebuie pusă sub semnul întrebării”, a declarat Dan Barna la Sibiu, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a arătat că medicii au o mai mare responsabilitate și trebuie să aibă un comportament în care să proteje sănătatea publică a populației. „Mie mi se pare de neacceptat ca medici de familie să îi dezinformeze pe oameni că vaccinul le va afecta sănătatea, îi va îmbolnăvi şi toate celelalte grozăvii pe care le-am văzut.

Înţeleg dreptul fiecărui om de a se vaccina sau nu, dar dincolo de asta, când eşti medic şi se presupune că îţi pasă de sănătatea comunităţii, trebuie să ai un comportament şi o atitudine de promovare a liniilor acestora foarte clare de sănătate publică. Hai să nu ne mai dăm după deget, vaccinul este singura soluţie reală prin care putem să trecem de această pandemie”, a mai spus el.

Peste 41.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, vineri, că 41.228 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Datele arată că 17.358 persoane au fost vaccinate cu prima doză şi 23.870 cu cea de-a doua. Potrivit CNCAV, 27.792 persoane au fost vaccinați cu serul Pfizer, 2.626 cu serul Moderna, 1.689 cu AstraZeneca şi 9.121 cu Johnson&Johnson.

Potrivit CNCAV, până astăzi, au fost vaccinate cu schema completă 4.531.945 de persoane.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!