Codul Rutier: Amenzi pentru tractoarele care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi!

Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi. Producătorii agricoli care au început campania de primăvară au primit atenționări din partea unei Primării cu privire la interdicția de a ieși cu utilajele murdare pe roți, din câmp pe drumurile publice. Potrivit Codului Rutier, conducătorii de utilaje care nu respectă această regulă riscă o amendă de la 9 la 20 puncte, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei, scrie agrointel.ro.

Primăria Frata, județul Cluj a transmis o informare care-i vizează pe posesorii utilajelor agricole, odată cu demararea lucrărilor de primăvară. „Vă rugăm să aveți grijă la noroiul care se depune pe drumuri de către utilajele agricole. Proprietarii de utilaje să își curețe roțile de noroi pentru a nu distruge munca noastră. Să ne putem bucura toți locuitorii comunei Frata de realizările noastre. Vă rugăm să luați atitudine împotriva celor care nu vor să ne respecte munca, să ne aduceți la cunoștință pe cei cărora nu le pasă că distrug bunurile locuitorilor comunei Frata”, a fost mesajul primăriei Frata.

Conform reglementărilor aflate în vigoare, orice conducător de utilaje trebuie să-și curețe roțile înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate. Astfel, potrivit articolului 102 din Codul Rutier, ”pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei” se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni – de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură! CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Te-ar mai putea interesa

De ce au anvelope albe unele tractoare și combine agricole? Tractor de peste 7,7 tone, parcat pe sticle de bere! Noul record mondial a fost stabilit în Germania4 martie 2021 06:57 Fermier oprit de polițiști pentru că tracta o remorcă fără număr de înmatriculare sau înregistrare!24 septembrie 2020 14:00

Ultimele știri

De ce Super Azot 32 este bun pentru toate culturile4 martie 2021 13:22 APIA a anunțat când se plătesc fermierilor Ajutoarele Naționale Tranzitorii!4 martie 2021 12:56 Conferința AgTech Moldova 2021 – sute de participanți și zeci de experți au promovat digitalizarea agriculturii4 martie 2021 12:53

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!