BANI pentru chirie. Se schimbă SOCOTEALA. Propunerea MApN

Ministerul Apărării Naționale a lansat în dezbatere publică un proiect de lege menit să elimine din Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști ce limitează situațiile în care banii din compensația lunară pentru chirie pot fi folosiți pentru cumpărarea unei case, scrie m.dcbusiness.ro.

Potrivit actului normativ menționat, cei ce primesc compensație lunară pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară, o pot folosi pentru plata în rate a unei locuințe. În schimb, legea nu prevede nimic despre contractele de credit ipotecar sau imobiliar destinate achiziționării unei locuințe, ci doar de contractele de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Or, acest lucru nu respectă prevederile din aceeași lege, potrivit cărora suma pentru plata chiriei destinată soldaților și gradaților profesioniști trebuie să fie folosită la fel cu cea acordată cadrelor militare în activitate.

Citește și Ajutor de deces. SCHIMBĂRI. Ce se întâmplă cu BANII

După cum stabilește Legea nr. 384/2006, soldații și gradații profesioniști „constituie un corp distinct de personal militar, recrutat pe bază de voluntariat și situat la baza ierarhiei militare”, scrie Avocatnet. Aceștia “sunt angajați, pe bază de contract, în raport cu nivelul de pregătire, starea de sănătate și aptitudinile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare, în funcții prevăzute în statele de organizare ale unităților militare cu grade corespunzătoare acestui corp de personal militar”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!